Pages

Friday, December 18, 2009

Bicara Teman Salam Maal Hijrah 1431



Indah tutur kadang mengata
Cantik bahasa kadang berpura
Gurau senda kadang terluka
Gerak laku kadang mengada
Janji manis kadang terlupa
Detik hati kadang prasangka
Salah dan silap kelemahan manusia
Ampun dan Maaf jua dipinta
Ceria selalu dalam REDHANYA


......dari teman Ahmad Syakir 'exclassmate' SMKA Maahad Hamidiah.  Terima kasih di atas sms yang dikirim.


Sewaktu 'bersiar-siar' ke 'rumah' teman-teman maya, maka terlihatlah "simple card" itu yang ditulis oleh DrAraz tapi bagi saya menarik dan cantik.  Terima kasih...........





"Memori lalu bersama teman-teman tetap segar dalam ingatan"




15 comments:

ahmad humairi said...

memori,
walau apa jua bentuknya,
walau apa jua warnanya,
walau apa jua baunya,
tetap segar di ingatan.

selamat menyambut maal hijrah.

NICK IRFAN said...

wah! mmg puitis ayat2 dia ni...

Md Nizar Parman said...

Salam kunjungan. Blog yang menarik. Insya-Allah akan melabuhkan sauh lagi di sini.

Muhamad Zahir Bin Mahmud said...

Setiap memori itu pasti kan dikenang biar semanis madu atau sepahit hempedu kerana itu akan menjadi pengalaman yang amat berguna di hari muka...Salam maal hijrah sis...

anaklaut said...

salam..cikgu,


salam maal hijrah 1431 buat cikgu.
moga sentiasa berada dalam limpahan rahmat Allah swt hendaknya..amin,.

NICK IRFAN said...

salam maal hijrah!! eh! akak ade anak pmpuan sek menengah ker? doa2 la sy dpt jd menantu akak cis!!! pnya kuang ajor ayat... hahahaha xde la minta maaf gurau2 jer... minta maaf.... hehe

Putra Al-Maliki said...

salam ma'al hijrah, sis iza.. =)

psst: Hi! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.

Dr.Araz said...

Thanks Sis...

a kl citizen said...

assalammualaikum

salam perkenalan dan saya follow anda

secangkir madu merah said...

kenang daku dalam doamu....

izakhairi said...

maaf semua teman baru berkesempatan membalas komen...

Cikgu Myri,
betul tu...memori walau jelma dalam pelbagai rupa tapi ianya adalah rencah kehidupan yang amat berharga

izakhairi said...

Adik Nick,
memang bicaranya cukup puitis...
apa salahnya nak jadi menantu...kecil tapak tangan padang bola sis tadahkan...hihihi

izakhairi said...

Cikgu Md Nizar,
Terima kasih kerana sudi melabuhkan sauh di sini...terharu

izakhairi said...

Ustaz Eds,
betul ustaz...memori tetap memori dan ianya sudah pasti untuk dikenang bukan diratapi...

izakhairi said...

Anak laut, Putera AlMaliki, DrAraz, a kl citizen dan sahabatku smm,

terharu dengan kehadiran kalian...terima kasih
kehadiran kalian adalah memori terindah...

Blog Widget by LinkWithin

E-kad & Award dari teman

Salam Ramadhan
AlongArman